Alle collecties
Testen
Voer een test uit
Voer een test uit

Voer een test uit en voeg markeringen of notities toe.

Isolde Moonen avatar
Geschreven door Isolde Moonen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Testen

Wanneer je op bij het tabblad Testen bent kun je een test aanmaken (Maak een nieuwe test aan) , starten of te hervatten.

Bij het uitvoeren van een test voer je scores in. Daarnaast kun je bij leerlingen notities toevoegen en markeringen plaatsen, bijvoorbeeld als een leerling ziek of afwezig is.

Als je je afvraagt hoe je de testen precies moet uitvoeren kun je hier terecht:

Navigeren

Vul de test in en navigeer door jouw test via de Volgende en Vorige knoppen of via de navigatie bolletjes.

Navigeer door de leerlingen door het hamburger menu linksboven open te klappen, je kan nu elke leerling (die je voor deze test hebt opgegeven) aanklikken en testen. Als je voor een leerling alle onderdelen van een test hebt ingevuld verschijnt een wit vinkje bij de naam van de leerling (mits je het menu links hebt opengeklapt).

De groene bolletjes bovenaan het testvenster geven aan hoeveel verschillende onderdelen jouw test bevat. De status balk links ervan geeft aan waar je je op dit moment bevindt in de test.

Voer alle onderdelen in totdat alle leerlingen zijn getest. Alle gegevens worden bij elke invoer opgeslagen. Je kunt de test dus ook afsluiten als je op een ander moment verder wilt hervatten. Voor leerlingen waar een test voor is uitgevoerd worden de resultaten automatisch zichtbaar (dus ook als de test nog niet volledig is afgerond).

Notities en markeren

Klik bovenaan op de 3 bolletjes om de desbetreffende leerling te markeren (ziek, afwezig, etc...), of voeg een notitie toe door op Toon notities te drukken.

Was dit een antwoord op uw vraag?