Bij het uitvoeren van een test voer je scores in. Daarnaast kun je bij leerlingen notities toevoegen en markeringen plaatsen, bijvoorbeeld als een leerling ziek of afwezig is. Navigeer door jouw test en leerlingen via de Volgende en Vorige knoppen of via de navigatie bolletjes onderaan jouw scherm, of selecteer een leerling uit de lijst links in jouw scherm.

Selecteer een aangemaakte test om deze te starten of te hervatten.

Vul de test in en navigeer door de onderdelen en leerlingen. Als je voor een leerling alle onderdelen van een test hebt ingevuld verschijnt een groen vinkje bij de naam van de leerling.

De groene bolletjes onderaan het testvenster geven aan hoeveel verschillende onderdelen jouw test bevat. De status balk geeft aan waar je je op dit moment bevindt in de test en geeft met kleuren aan of een onderdeel is ingevuld, of dat er iets mis is (rood).

Klik bij de naam van leerling op het vinkje en klik op Notities om deze toe te voegen voor deze leerling.

In jouw testen overzicht geeft de statusbalk aan in hoeverre een test al is ingevuld.

Voer alle onderdelen waar nodig in totdat alle leerlingen zijn getest. Alle gegevens worden bij elke invoer opgeslagen. Je kunt de test dus ook afsluiten als je op een ander moment verder wilt hervatten. Voor leerlingen waar een test voor is uitgevoerd worden de resultaten automatisch zichtbaar (dus ook als de test nog niet volledig is afgerond).